de jazz klassiekers

89amex_ellafitzgerald

Ik was 18 jaar toen ik jazz ontdekte. Met dank aan de jazz standards die het laagdrempelig hielden. Zonder omwegen, het was Ella Fitzgerald die het pad voor me opende. Ook vandaag nog is ze op mijn LastFM profiel mijn meest beluisterde artiest. Deze adverentie uit 1989 voor American Express (foto van Annie Leibovitz) vat het perfect samen.

Mijn smaak is 30 jaar later geëvolueerd, maar nog steeds staan die jazz klassiekers op mijn playlist. Wat opvalt is dat gevestigde nieuwkomers, al dan niet op hun retour, die klassiekers bovenhalen om hun waarde op te krikken. Bij sommigen lukt dat wonderwel, bij anderen is het goedkoop vertier. Robbie Williams en Rod Stewart waren er snel bij, maar nu komen ook Lady Gaga, Barbara Streisand en Annie Lennox op de proppen. Ik heb via Spotify een klein maar fijn lijstje samengesteld.

 Schermafdruk 2014-12-26 09.26.49

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: