brussel, gefilmde stad

Zowaar het mooiste cadeau dat je een Brusselaar of een aangespoelde als mezelf kan geven is dit-boek-deze-dvd over de stad : “Brussel, gefilmde stad”, “Bruxelles, ville en images”, “Brussels, a city caught on film”, een uitgave van Cinematek.

small

Ik ben een fan van deze stad. Al sinds ik hier eind de jaren ’80 resideerde. En keer op keer vroeg ik me af hoe het hier vroeger moet geweest zijn. Nu is er dit boek en deze DVD met toelichting van Peter Van Goethem en Roel Jacobs.

Ik kan daar niet veel over schrijven, behalve dat je dit moet bekijken : de geboorte van de premetro, de brand in de Innovation, Expo 58, …

Omdat ik van Brussel hou, en omdat Brussel vandaag niet kan bestaan zonder het Brussel van toen.

Unknown

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: