lee miller

Voor mijn nieuwe job moet ik veel reizen. De dagen zitten meestal eivol, maar toch zal ik proberen om af en toe een vrij uurtje te stelen. Voor een korte wandeling in de stad of voor een bezoek aan een museum. Na de storm van het Eurovisiesongfestival ben ik in Wenen even binnengeglipt in de vernieuwde Albertina, het paleis waar de Habsburgers woonden. De kamers zijn prachtig gerestaureerd. Maar het gebouw huisvest ook een prachtige collectie kunst.

Het meest onder de indruk was ik van de tijdelijke tentoonstelling van fotografe Lee Miller.

57a2b6374863b9d836c49ae8bb6979f8

Lee Miller was een Amerikaans model, die in Parijs als fotografe in de leer ging bij Man Ray. Een tijdlang waren ze ook een koppel. Haar eerste werk focuste op modefotografie. Later werd ze een van de eerste vrouwelijke oorlogscorrespondenten. Het “triviale” van haar eerste werk wordt in deze tentoonstelling geplaatst naast de harde realiteit van de oorlog.

Unknown

De tentoonstelling loopt nog tot 18 augustus 2015 in de Albertina, Wenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: