de helden van het echte eten

Sommige boeken moet je herlezen. Sinds een paar jaren probeer ik zeer bewust met voedsel om te gaan, maar mijn nieuwe leven maakt het me er niet makkelijker op.  Vier tot vijf keer per week stap ik in een vliegtuig en het aangeboden of het aangekochte eten hoog in de lucht laat meer dan te wensen over. Het is grofweg samen te vatten in hompen brood en tal van suikers. Waarom krijg je in een vliegtuig nooit een appel of een peer aangereikt ? Ook de talrijke congressen die ik meemaak doen me geen goed : buffeteten en opnieuw suikers tussendoor.

Daarom, om met aan te scherpen, heb ik “Food Rules. An eater’s manual.” van Michael Pollan herlezen.

Unknown-1

Dat boek sluit naadloos aan bij “De helden van het echte eten” van het foodcollectief Alle Dagen Honger, dat Luster me toestuurde. Volgens Pollan moet je weten waar je voedsel vandaag komt, want het gros van het eten vandaag is processed food. Johanna, Barbara en Mayken van deze voedselclub bezochten een 20tal Vlaamse voedselbereiders en tonen ons wat er best op ons bord beland.

Unknown

“Food rules. An eater’s manual.”, Michael Pollan, Penguin Books, 2009.

“De helden van het echte eten.”, Alle Dagen Honger, Luster, 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: