made in Europe

Op mijn VRT-afscheidsfeestje kreeg ik veel wijn, single malt en boeken. Eén van de boeken die meteen in mijn reiskoffer belandde was “Made in Europe” van Pieter Steinz.  Een geschenkje van een zeer fijne collega.

Beste Jean Philip,

Een mooi overzicht van je nieuwe “speeltuin”, inclusief sympathieke vermelding van Eurovisie op pagina’s 335 en 370.

Bedankt om acht jaar lang mijn voorbeeld en “mentor” te zijn. Ik ga je missen !

Let’s keep in touch. Bonne chance !

Unknown

Dat boek ging mee in mijn koffer en ging door de scan in Brussel, Warschau, Manchester, Krakau, Milaan,  Turijn, Berlijn, Dublin, … en nog een stuk of wat steden in dat nieuwe speelveld van me.

Europa is ongemeen divers en rijk,  is mijn conclusie en dat is wat Steinz  bewijst in al van zijn boeken.  Hij is de leraar kunstgeschiedenis die elk van ons had gewenst.  Mooi geschreven, inspirerend, … en net zo relativerend.

Gewoon lezen, en genieten van de taal van Pieter Steinz.

“Made in Europe”, Pieter Steinz,  Nieuw Amsterdam, 2014, Amsterdam.

Eén reactie op “made in Europe”

  1. Het is een mooi boek met de hoogtepunten van cultureel Europa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: