als kunst de metro neemt …

 kruidtuin4.jpg

Ik hou van Brussel.. Of beter, ik heb leren houden van Brussel. Toen ik hier twintig jaar geleden als student toekwam, baalde ik van deze stad. Nu doorgrond ik haar en stel ik vast dat ze in het post Demaret-tijdperk een stuk fraaier is geworden. Wat moderne architectuur betreft is het echter geen hoogvlieger, maar er gaat van de stad een ongelooflijke charme uit. En de metro is uniek. Het is één van de knapste musea die ik ken met een collectie die steeds groter wordt. Binnenkort gaat het vernieuwde station Sint-Katelijne weer open met tulpen van Renard Thierry.

De MIVB heeft overigens een prachtig site met een overzicht van alle stations en kunstenaars. In de stations kun je een overzichtelijke gids kopen of hier downloaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: