lips.jpg

Ik werk graag op de VRT. Soms voelt het aan alsof er zoiets als een VRT-gen bestaat. Je begrijpt mekaar, zonder dat je één woord hebt gezegd. Als je een voorstel goed- of afkeurt, dan doe je dat vanuit hetzelfde referentiekader.

Bovendien zijn die collega’s niet op hun mondje gevallen. ’t Zijn stuk voor stuk mensen met een eigen uitgesproken mening, die ze daarenboven ook goed kunnen verwoorden. Dat levert leuke discussies. Over alles hebben ze een mening en die laten ze ook blijken. Ik vind dat ontzettend verrijkend.

Soms wil ik wel eens dat ze collectief zwijgen. Want moeten ze nu uitgerekend daarover hun mening hebben.Trop is teveel. Maar als je dan in andere bedrijven komt, waar iedereen z’n klepper dichthoudt (van moeten of niet willen), dan ben ik blij dat ze op VRT volop hun gedacht zeggen.