de foute nana mouskouri ?

 nana-new-york.jpg

Sergio steekt in de reclamecampagne voor zijn VTM-programma De Foute Quiz de draak met Nana Mouskouri. Nana is een makkelijke prooi. Nana is fout. We noemen haar in één adem met Demis Roussos en Vicky Leandros, en dat zegt genoeg. Mijn hele jeugd komt boven bij de gedachte aan, maar die jeugd ligt intussen al lang achter me.

Afgelopen zaterdag kwam ze nog eens opdagen voor het Brusselse feestje naar aanleiding van de 50ste verjaardag van het Verdrag van Rome. Nana, het Slavenkoor van Nabucco inbegrepen  Maar het is een wijze dame. Een iets bredere versie dan weleer, maar voor de rest nog voor geen (zwart) haar veranderd.

Nana is een klassemadame die schitterende muziek maakte. Het huis was te klein toen ik thuiskwam met één van haar CD’s. Tegenwoordig laat ik die CD vaak aan vrienden horen met de vraag of ze jazz zangeres herkennen. Groot is de verrassing wanneer blijkt dat het om Nana Mouskouri gaat. Een absolute aanrader, Nana Mouskouri in New York, in een productie van Quincy Jones. En geef toe, ze gelijkt als twee druppels water op Bjork.

6 reacties op “de foute nana mouskouri ?”

  1. Bizar he maar we moeten het overal rond vertellen hoe goed we de buena vista social club vinden maar zeg aan niemand dat we eigenlijk ook wel Nana goed vinden en Adamo, Rocco, Mireille, … .

  2. Een coole hoes alvast. Nooit gedacht dat je me nieuwsgierig zou maken naar een LP van Nana.

  3. Het is echt een super coole cd, kon het bijna niet geloven dat het mouskouri was.

  4. Groot gelijk! Ze heeft wel wat smartlappe gemaakt, maar ook een aantal prachtige chansons. ’t Is een beetje gemakkelijk om ze nu als fout te bestempelen.

  5. Ook Vicky Leandros wordt vaak onderschat, m.i. een heel veelzijdige zangeres is, met een prachtig tragisch stemgeluid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: