nana-new-york.jpg

Sergio steekt in de reclamecampagne voor zijn VTM-programma De Foute Quiz de draak met Nana Mouskouri. Nana is een makkelijke prooi. Nana is fout. We noemen haar in één adem met Demis Roussos en Vicky Leandros, en dat zegt genoeg. Mijn hele jeugd komt boven bij de gedachte aan, maar die jeugd ligt intussen al lang achter me.

Afgelopen zaterdag kwam ze nog eens opdagen voor het Brusselse feestje naar aanleiding van de 50ste verjaardag van het Verdrag van Rome. Nana, het Slavenkoor van Nabucco inbegrepen  Maar het is een wijze dame. Een iets bredere versie dan weleer, maar voor de rest nog voor geen (zwart) haar veranderd.

Nana is een klassemadame die schitterende muziek maakte. Het huis was te klein toen ik thuiskwam met één van haar CD’s. Tegenwoordig laat ik die CD vaak aan vrienden horen met de vraag of ze jazz zangeres herkennen. Groot is de verrassing wanneer blijkt dat het om Nana Mouskouri gaat. Een absolute aanrader, Nana Mouskouri in New York, in een productie van Quincy Jones. En geef toe, ze gelijkt als twee druppels water op Bjork.