mathilde komt op tegen kanker

 mathilde1.jpg

Vrijdag start op Eén Kom op tegen Kanker. Centraal thema dit jaar is borstkanker. Hoe meer vrouwen zich opgeven voor een mamografie, hoe meer een aantal knappe heren zich bloot geven. Drie lieftallige dames – Martine, Ann en Chris – doen ook hun duit in het zakje.

Maar ook Mathilde doet mee. Nog voor ze met de kinderen en haar man op vakantie vertrok, ontving ze in de serres van Laken Phara de Aguire en een ploeg van de VRT. Vrijdag op Eén een openhartig interview waarom ze de aktie de volle steun geeft.

Het is oprecht een statement van het hof om de aktie te steunen. Dat is fijn, voor Eén, maar vooral voor al diegenen die in hun omgeving met kanker geconfronteerd worden.

Eén reactie op “mathilde komt op tegen kanker”

 1. Phara was duidelijk onder de indruk van Mathilde, maar ik denk dat half Vlaanderen nog meer onder de indruk was van Phara zelf. Ik heb zaterdag ook meteen de Knack gekocht, waarin ze weer meer als journaliste uit de verf komt. Heel interessant artikel voor de -50 vrouw. Ik kijk vooral ook uit naar Canvas volgende zondag 22/4, wanneer het over de mogelijke oorzaken van borstkanker gaat. Want onderzoeken en behandelen is absoluut nodig, maar beter nog zou het zijn als we al dat leed konden voorkomen…

  Het is natuurlijk zo dat borstkanker op de eerste plaats staat in de toptien bij vrouwen (prostaatkanker bij mannen).
  Maar nu de zomer(vakantie) eraankomt en de brandende zon, zou er ook wel wat meer aandacht naar huidkanker mogen gaan. Al die mensen/kindjes die hun bleke velletje te (ver)branden leggen op stranden bij ons en in het zuiden, hebben geen benul wat de gevolgen 10-15 jaar later kunnen zijn. Huidkanker is een zeer verraderlijke kanker…

  Op vlak van preventie is daar nog enorm veel werk aan de winkel. Er is natuurlijk de jaarlijkse melanoom-maandag (op 7 mei dit jaar), maar ik vraag me bijvoorbeeld af of Frank Deboosere (toch een boegbeeld van KotK) naast het dagelijks vermelden van de UV-index, ook de link http://www.huidkanker.be niet kan laten zien tijdens zijn weerbericht ? Een zeer degelijke informatiebron is dat, geschreven door dermatologen van Gasthuisberg Leuven.
  Wie weet er bijvoorbeeld dat je slechts tien minuten zon nodig hebt om je dagelijkse portie vitamine D aan te maken ?

  Zeg dus ook maar aan Mathilde dat ze haar kindjes op vakantie niet te lang blootstelt aan de zon: kleertjes aan, hoedje op, creme smeren en tussen 11 en 15 uur een fijne siesta houden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: