iedereen ziet groen

truth.jpg

Amazon bezorgde me het boek An Inconvenient Truth van Al Gore. De tweede editie, adapted for a new generation. Op het eerste zicht, veel plaatjes en weinig tekst. Maar los daarvan, een sterke boodschap. Ik geloof niet in (een) God maar sta vol bewondering voor de natuur en het heelal. Wat dat betreft ben ik een oermens. Onvoorstelbaar hoe ingenieus het systeem in mekaar zit. Ik geloof niet dat er iemand achter zit; het draait op zichzelf.

De discussie dat we de natuur moeten redden is een omgekeerde redenering. De natuur zal in laatste instantie zelf bepalen waar het naartoe wil. Of dat met of zonder ons is, is een andere zaak. We willen niet de wereld redden, maar onszelf. En ook daar is niks verkeerd mee.

Groen is in. Iedereen dweept met groen. Dat is slecht voor de groene partijen, maar goed voor een aantal marketeers. Tijdens de afgelopen MIP Cannes doken de eerste eco-programmaformats op.

Deze week nog de Humo kopen. Electrabel schenkt ons gratis Al Gore-DVD.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: