20 jaar bij VRT !

Ik werk 20 jaar bij VRT. Ik heb als jobstudent de rekken gevuld bij Aldi en vreemde munten gewisseld bij de Generale Bank (die job zou met de euro overbodig geworden zijn) en ik klus intussen bij als docent bij het Rits, maar de VRT is mijn eerste en enige werkgever.

Een journalist van Weekend Knack vond dat vreemd; anderen vinden dat ronduit slecht voor mijn loopbaan. Sommigen vinden het not done om op mijn leeftijd maar één werkgever te hebben gehad. Misschien hebben ze gelijk, maar is er geen verschil tussen theorie en praktijk ?

Ik belandde op een blauwe maandag bij de VRT – met dank aan Yves en Gust – en raak er sindsdien niet meer weg. Twintig jaar is een eeuwigheid, maar – god ! – er is veel gebeurd in die tijd. Ik ben redacteur en producer geweest. Heb Horizon en Azuur – wat ? – gepresenteerd ; heb ongezouten mijn mening mogen geven over TV1 en zit nu aan het roer van Eén. Die 20 jaar zijn voorbij gevlogen.

Is het gras ergens anders groener ? De VRT heeft me zoveel kansen gegeven en me in zoveel verschillende jobs geplaatst.

Ik ben gevraagd als woordvoerder van Artsen zonder Grenzen en van een socialistische minister. Paul Jambers vroeg me als reporter bij de opstart van zijn boîte en recentelijk vroeg … Mooi ! De dag dat ik niet meer leer, ben ik weg. Zolang ik mag leren, ben ik er graag bij.

Van diverse bedrijven proeven heeft beslist z’n voordeel. En dat mis ik. Maar dat mag geen doel op zich zijn. Ik ken evenveel collega’s die (met slaande deuren) vertrokken zijn en intussen weer aan boord zijn. 20 jaar VRT maakt dat ik het huis ken en dat het huis van boven tot onder mij kent.

Wat de volgende 20 jaar zullen brengen weet ik niet. Niks is een doel op zich. Zo heb ik nog tal van plannen, binnen en buiten de openbare omroep. We zien wel …

 – een wijnwinkel open in de Dansaertstraat (met een single malt-hoek)

– Belgisch ambassadeur worden in Italië (of tenminste diplomaat)

– baas worden van een *****hotel

– het concept van een nieuwe supermarkt bedenken

– rentenieren

– onafhankelijk strategisch consulent worden

– boeken schrijven

7 reacties op “20 jaar bij VRT !”

 1. Er is inderdaad een rol voor je weggelegd in Hotel babylon.

  En als je onafhankelijk strategisch adviseur wordt, wil ik gerust bijspringen.

 2. Het Radiofonisch Instituut Avatar
  Het Radiofonisch Instituut

  Twintig jaar? Ik moet het voorlopig met (net geen) zes jaar doen. En een hele tijd daarvoor enkele maanden bij Van Rompaey. Met dank aan Jean Philip. En al heb ik wel een hele reeks werkgevers gehad (geen uitzondering in de media), toch denk ik dat ik ooit op pensioen ga als VRT-werknemer. Si dieu le veut.

  O, en… heb jij gepresenteerd? Ik wist dat je ooit in de coulissen klaar stond toen Jan eens ziek was. Maar van meer wist ik niet. Nu wel.

  Veel openbaar succes nog!

  Collega Peter.

 3. Ik wil wel je hulpje worden in de Belgische Ambassade in Italië…

  Ik kan van alles een beetje….

 4. Proficiat met die 20 jaar. Maar die toekomstplannen … DAAR zie ik opportuniteiten! Ik wordt klant in de single malt hoek, passeer langs de ambassade als ik mijn huisje in Venetië koop of uit je hotel gezet wordt (wegens te duur voor mijn visa kaart), over die supermarkt heb ik ook een idee of twee, je boek wil ik nu al lezen en rentenieren … tja …

 5. @Bert : Laten we dat asap bij het zwembad bespreken.

 6. En ik wil je wel overal blijven assisteren!

 7. Ik doe mee met het nieuwe concept voor een supermarkt. Doelgroep : senioren (m.a.w mensen met veel geld)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: