powerpoint.jpg

Bijna dagelijks worden me meerdere powerpoints voorgeschoteld. De meeste zijn saai. En ik geef toe, misschien zijn ook mijn presentaties vormelijk niet altijd even sterk. Ik heb overigens nooit begrepen waarom de sjablonen die Microsoft  in het standaardpakket aanbiedt, zo lelijk zijn. Maar verpakking is niet alles, leert powerpoint-goeroe Cliff Atkinson. Ook hier begint en eindigt alles met een straf verhaal. Atkinson legt in zijn boek Beyond Bullet Points perfect uit hoe je een boeiende presentatie maakt. Een goeie powerpoint schrijven is niet anders dan het schrijven van een goed scenario. Atkinson geeft in het boek overigens een aantal handige, zeer praktische tips mee die het schrijven van een ppt een stuk makkelijker maken.

Ook interessant :

Slideshare, laat je toe om powerpoints met anderen te delen. Ik doe er vooral ideeën.

Presentation Revolution. Een inspirerende blog over communiceren en leverancier van straffe powerpoints.