beyond bullet points, cliff atkinson

powerpoint.jpg

Bijna dagelijks worden me meerdere powerpoints voorgeschoteld. De meeste zijn saai. En ik geef toe, misschien zijn ook mijn presentaties vormelijk niet altijd even sterk. Ik heb overigens nooit begrepen waarom de sjablonen die Microsoft  in het standaardpakket aanbiedt, zo lelijk zijn. Maar verpakking is niet alles, leert powerpoint-goeroe Cliff Atkinson. Ook hier begint en eindigt alles met een straf verhaal. Atkinson legt in zijn boek Beyond Bullet Points perfect uit hoe je een boeiende presentatie maakt. Een goeie powerpoint schrijven is niet anders dan het schrijven van een goed scenario. Atkinson geeft in het boek overigens een aantal handige, zeer praktische tips mee die het schrijven van een ppt een stuk makkelijker maken.

Ook interessant :

Slideshare, laat je toe om powerpoints met anderen te delen. Ik doe er vooral ideeën.

Presentation Revolution. Een inspirerende blog over communiceren en leverancier van straffe powerpoints.

Eén reactie op “beyond bullet points, cliff atkinson”

  1. Goed dat ik nog ns langs kwam. Weet u/je nog, van die fles champagne L.C. die we ooit nog eens zouden/zullen kraken? En over emoties op uw tv en mijn literatuurles.

    PowerPoints: die van de AKO Literatuurprijs op SlideShare heb ik recent geplaatst in een blogpostje. Leuk toch, voor direct gebruik in de les. En uw/je (eens te meer) geweldige ‘signalement’ hier: waw! Nét dat ietsje méér dat me voortstuwt, nét de update voor mijn schrijfwiki Het Scriptorium! Ik moest maar weer veel regelmatiger komen, anders mis ik het nieuwste van het nieuwe, het pittigste van het pittige. Nou, met deze laatste woordkeuze ben ik niet direct gelukkig – het is een beetje een te ‘simpel’ woord geworden, vind ik, maar ik weet er net nu geen beter. Ik kom terug als er me een mooier te binnen schiet.

    De SlideShares waarvan sprake: http://janien.wordpress.com/2007/11/04/over-de-maakbaarheid-van-de-literatuur-win-een-boxershort-met-dimitri-verhulst-en-zap-dan-vlug-naar-pauw-en-witteman-waar-hij-de-ako-literatuurprijs-wint/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: