alleman

images6.jpeg

Ik heb de boekhandel (een beetje) herontdekt. Marketing, management, … en andere long tail-stuff koop ik via Amazon. In de Fnac koop ik – 10 % de duurdere spullen op de koopdagen. Het fysieke genot van een boek weet ik weer te waarderen via Passa Porta in de Brusselse Dansaert-straat. Afgaan op de selectie van de boekenboer. Een beperkte keuze, maar ze liggen wel te blinken in je ogen.
 
De long tail heeft tal van voordelen. Je kan je echt specialiseren in je onderwerp. Tot in het oneindige. Tot in het waanzinnige zelfs ! En daar liggen daar bij die boer plots van die boekjes in de etalage. Vorige week ontdekte ik er De ongewone lezer, deze week Alleman van Philip Roth. Ik had nooit iets van hem gelezen – kende hem via de boekenstapeltjes bij mijn schoonmoeder – en ben nu eventjes door hem platgewalst.
 
Ik had me in de boekhandel laten verleiden door het kleinood. Die boekjes die niet te dik zijn, met een inpsirerende titel, … en vooral een harde kaft. Een prachtige uitgave voor 10 à 12 euro. Maar wat een pareltje.
 
Roth is 75+ maar schrijft als een jong veulen. Een boek over ziekte & doodgaan, maar van een nooit gezien levendigheid. Ik koop me bij Amazon zijn vorig werk. 

Eén reactie op “alleman”

  1. Absoluut ook aan te raden van Roth: The plot against America. Eén van de strafste boeken die ik ooit gelezen heb…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: