storytelling

Ik zit een paar dagen in Londen op cursus bij Robert McKee. Zijn leeftijd is nergens te bespeuren op zijn bio maar ik vermoed dat hij 75+ is. Voor wie hem niet kent, hij is de master of storytelling. Geeft in Hollywood en overal elders in de wereld les in het schrijven van scripts. Hij doet dat op een bijna wetenschappelijke manier.

Een kranige kerel. De les begint stipt om 9 uur en en dan gaat hij in vijf blokken van twee uur een hele dag door. Bijzonder interessant, maar erg vermoeiend. Als een bandopnemertje dat niet ophoudt. Vragen stellen mag enkel tijdens de pauze en wie z’n gsm laat rinkelen in de les kan zich maar beter laten bijstaan door God. Zijn boek is een absolute aanrader. Diegenen die bij Eén nog fictieprojecten indien zijn gewaarschuwd. Ik ben gewapend.

Maar wat me hier in Londen vooral opvalt is de taalbarrière. Ik ben tolk Engels -Grieks maar snap tegenwoordig nog amper de helft van wat hier wordt gesproken. Hier zit een legertje werkkrachten uit Azië en het Oostblok en lang niet iedereen is het Engels machtig. 

Eén reactie op “storytelling”

  1. DE KRETENBURGER Avatar
    DE KRETENBURGER

    Storytelling leer je by ‘telling’ niet by ‘reading’.
    McKee is een eerste stap DOEN een volgende. Dat kost bloed, zweet en veel eigenheid om bloot te geven.
    Je zwaktes tonen en je kwetsbaar maken, …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: