blogs to follow 2012

Mijn motto is : “Orde in de chaos scheppen, en chaos in de orde”.

De laatste dagen van 2011 stonden eerder in het teken van : “orde in de chaos scheppen”. Dat betekent : mails ordenen en grote kuis houden in de lees-lijst of de to follow-lijst.  Het betekent evenzeer : vernieuwde aandacht voor het onbekende. In een presentatie van Jan, Raf en Peter stond laatst “Maak het onbekende onbemind”. Voor wie het hoort donderen in Keulen, ze hadden het over channel-branding.

Maar goed, de hele reutemeteut ging er uit en er komt iets anders voor in de plaats. Dat anders zijn de volgende sites :

Cesar Casier

Is een model. Hij is een Gentenaar die in New York woont en zich stoort aan het feit dat men ‘Cesar’ verwart met ‘Caesar’ salade. Ik heb mijn professionele contacten ingeseind om hem te volgen want 2012 wordt zijn jaar. Ben persoonlijk heel erg benieuwd naar het kookboek dat Ceesie dit jaar zal uitbrengen. Zou Jeroen concurrentie krijgen ?

Polle de Maagt

Wat te zeggen over Polle ? Polle & Marieke waren op aanraden van Herman (@soeproza) ooit te gast in onze bed & breakfast. Sindsdien leerde ik hen privé en professioneel kennen. Polle heeft vorig jaar Insites verlaten om zijn eigen baas te worden. Polle wil van me leren, maar ik leer evenzeer van hem. Zo gaat dat met mentoren : geven is een beetje nemen.

Breien

Jaren geleden was ik bij Ann Peetersen. Ze was een actrice en een diva, maar ook oud en ziek. En ik voelde me een beetje verantwoordelijk voor haar. Tijdens één van mijn bezoeken op haar appartement toonde ze me haar collectie. Zelf gemaakt beeldjes, geverfde satijnen sjaals, … “Je moet iets maken over hobbyclubs”, zei ze. Dat macramé op één niet meer van deze tijd was, dacht ik. Maar ik had ongelijk. Ik word langs alle kanten bestookt met brei-, naai- en andere atelier-ideeën. Dit jaar leggen we samen een ei, en daar is een blog als deze een voorpost.

Eén reactie op “blogs to follow 2012”

  1. Breiclub: hoera!! Succes! Je kunt gewoon niet achterblijven met jullie eigenste breiverhaal, alles wijst in de trendy richting. (zie bv. Woord van het Jaar 2011:
    http://janienbenaets.wordpress.com/2011/12/20/wildbreiend-stoeproken-of-stoeprokend-wildbreien-de-wol-en-de-taal-raken-nooit-op/.
    Gisteravond, zappend in reclameblokken, aan “Alles is een verhaal” gedacht. Bij Axe viel me de actualisering van een heel oud(testamentisch) verhaal op. Bij …, bij … De andere zijn niet blijven hangen. Wat mij betreft, niet sterk, niet sprekend genoeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: