ik scheer me nat

Ik scheer me nat en ik vraag me af wie dat nog doet. Ergens moeten er statistieken te vinden zijn van het percentage mannen die zich respectievelijk droog dan wel nat scheren. Zo’n statistieken bestaan allicht ook voor het aantal vrouwen dat zich evenzeer respectievelijk droog en nat scheert.

Ik ben als puber zo niet begonnen. Toen scheerde ik me elektrisch. Droog dus. Ik was apetrots en voelde me een man toen ik mijn eerste (en allicht enige) scheerapparaat kreeg. Ik ben een man gebleven maar scheer me intussen al vele jaren enkel nog nat. Met alle gevolgen vandien. Ik heb een straffe baard dus moet ik me elke dag scheren. En dan gebeurt het wel eens dat ik gehavend op kantoor verschijn. Of ik mezelf graag pijnig vragen sommige collega’s dan. Niet echt.

Ik heb hier op reis niet de juiste mesjes mee voor mijn superdeluxe Wilkinson Sword Hydro 5 – ik kijk al uit naar de 6-versie ! – en heb een dag zo’n wegwerpspul gebruikt. ‘k Ben niet om aan te zien.

Me toch weer droog scheren ? Maar dan verlies ik precies mijn mannelijkheid. Ik weet het, geen betoog.

Dus scheer ik me verder nat en ik vraag me af wie dat nog doet.

Eén reactie op “ik scheer me nat”

  1. Nat. Ook ooit droog begonnen, dan in studententijd overgeschakeld op scheerschuim en mesjes (bij mij Gilette Sensor) en nooit meer van afgestapt. Ook al kreeg ik enkele jaren terug voor mijn vaderdag een scheerapparaat van vrouw en kindjes. Heb de hint nooit begrepen.
    Ook 1x op reis wegwerpmesjes van Bic gekocht en een dag later terug naar de winkel voor mijn vaste merk.
    Wel niet alle dagen, maar dat is uit luiheid. Wil het ook niet snel snel doen. Probeer er toch een beetje werk van te maken.

    Denk er wel aan om eens te kijken voor een borstel en scheerzeep, ‘zoals vroeger’, maar daar lijkt me dan weer veel werk in te kruipen …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: