Ik scheer me nat en ik vraag me af wie dat nog doet. Ergens moeten er statistieken te vinden zijn van het percentage mannen die zich respectievelijk droog dan wel nat scheren. Zo’n statistieken bestaan allicht ook voor het aantal vrouwen dat zich evenzeer respectievelijk droog en nat scheert.

Ik ben als puber zo niet begonnen. Toen scheerde ik me elektrisch. Droog dus. Ik was apetrots en voelde me een man toen ik mijn eerste (en allicht enige) scheerapparaat kreeg. Ik ben een man gebleven maar scheer me intussen al vele jaren enkel nog nat. Met alle gevolgen vandien. Ik heb een straffe baard dus moet ik me elke dag scheren. En dan gebeurt het wel eens dat ik gehavend op kantoor verschijn. Of ik mezelf graag pijnig vragen sommige collega’s dan. Niet echt.

Ik heb hier op reis niet de juiste mesjes mee voor mijn superdeluxe Wilkinson Sword Hydro 5 – ik kijk al uit naar de 6-versie ! – en heb een dag zo’n wegwerpspul gebruikt. ‘k Ben niet om aan te zien.

Me toch weer droog scheren ? Maar dan verlies ik precies mijn mannelijkheid. Ik weet het, geen betoog.

Dus scheer ik me verder nat en ik vraag me af wie dat nog doet.